Menu na wesele bezalkoholowe – propozycja   
 
 
Uwagi:
-      Na stołach między posiłkami powinny stać tylko napoje chłodzące i paluszki oraz kwiatki
-    napoje chłodzące planować w ilości 3 l na osobę
-      Na spożycie każdego posiłku przewidywać 1 godzinę czasu.
-  Wesele odbywało się w sierpniu
godz.19.00
-       Flaki drobiowe
-       kaczki pieczone z frytkami + gruszki lub kurczaki pieczone z pieczarkami i frytkami
-       cielęcina pieczona z ziemniakami i przystawkami warzywnymi (groszek i marchewka)
-       kompot ze śliwek, gruszek lub wiśni
-       napoje chłodzące
godz. 22. 00
-       Tatar
-       wędliny (szynka, baleron, polędwica – 20 dkg na osobę)
-       Kurczaki w galarecie
-       do tego: chleb bułki lub chleb pszenny
-      herbata, kawa
godz. 1.00
-       Bigos z kiełbaskami
-      herbata, kawa, chleb, bułki, masło
godz. 3.00
-       Tort (4 sztuki - na 85 osób)
-       Szarlotka, sernik, makowiec, drożdżówka (każdego ciasta po 1 kawałku na osobę)
-      Kawa, herbata
godz.5.00-6.00
-       Barszcz czerwony w filiżankach
-       Paszteciki, lub paluszki, lub grzanki
-       Schab pieczony z kapustą słodką
-      Herbata, kawa, pieczywo
Opracowanie menu: Halina Kłopotek, 1986