Menu na wesele bezalkoholowe – propozycja
Uwagi:
- Na stołach między posiłkami powinny stać tylko napoje chłodzące i paluszki oraz kwiatki
- napoje chłodzące planować w ilości 3 l na osobę
- Na spożycie każdego posiłku przewidywać 1 godzinę czasu.
- Wesele odbywało się w sierpniu
godz.19.00
- Flaki drobiowe
- kaczki pieczone z frytkami + gruszki lub kurczaki pieczone z pieczarkami i frytkami
- cielęcina pieczona z ziemniakami i przystawkami warzywnymi (groszek i marchewka)
- kompot ze śliwek, gruszek lub wiśni
- napoje chłodzące
godz. 22. 00
- Tatar
- wędliny (szynka, baleron, polędwica – 20 dkg na osobę)
- Kurczaki w galarecie
- do tego: chleb bułki lub chleb pszenny
- herbata, kawa
godz. 1.00
- Bigos z kiełbaskami
- herbata, kawa, chleb, bułki, masło
godz. 3.00
- Tort (4 sztuki - na 85 osób)
- Szarlotka, sernik, makowiec, drożdżówka (każdego ciasta po 1 kawałku na osobę)
- Kawa, herbata
godz.5.00-6.00
- Barszcz czerwony w filiżankach
- Paszteciki, lub paluszki, lub grzanki
- Schab pieczony z kapustą słodką
- Herbata, kawa, pieczywo
Opracowanie menu: Halina Kłopotek, 1986