Menu na wesele bezalkoholowe – propozycja

Uwagi:

  1. Na stołach między posiłkami powinny stać tylko napoje chłodzące i paluszki oraz kwiatki
  2. napoje chłodzące planować w ilości 3 l na osobę
  3. Na spożycie każdego posiłku przewidywać 1 godzinę czasu.
  4. Wesele odbywało się w sierpniu

godz.19.00

  1. Flaki drobiowe
  2. kaczki pieczone z frytkami + gruszki lub kurczaki pieczone z pieczarkami i frytkami
  3. cielęcina pieczona z ziemniakami i przystawkami warzywnymi (groszek i marchewka)
  4. kompot ze śliwek, gruszek lub wiśni
  5. napoje chłodzące

godz. 22. 00

  1. Tatar
  2. wędliny (szynka, baleron, polędwica – 20 dkg na osobę)
  3. Kurczaki w galarecie
  4. do tego: chleb bułki lub chleb pszenny
  5. herbata, kawa

godz. 1.00

  1. Bigos z kiełbaskami
  2. herbata, kawa, chleb, bułki, masło

godz. 3.00

  1. Tort (4 sztuki - na 85 osób)
  2. Szarlotka, sernik, makowiec, drożdżówka (każdego ciasta po 1 kawałku na osobę)
  3. Kawa, herbata

godz.5.00-6.00

  1. Barszcz czerwony w filiżankach
  2. Paszteciki, lub paluszki, lub grzanki
  3. Schab pieczony z kapustą słodką
  4. Herbata, kawa, pieczywo

Opracowanie menu: Halina Kłopotek, 1986